03-28-2008, 12:33 PM
Golonka w piwie
Oczekiwanie: 2 godziny
Gotowanie: 1 godzina
Trudność: łatwe
Składniki na 2 porcje
• 2 golonki
• szklanka piwa
• 2 cebule
• przyprawy: sól, pieprz, papryka, cukier, czosnek, liść laurowy,
• ziele angielskie, jałowiec, tymianek
Etapy przygotowania
1. Golonki umyć, naciąć skórę. Natrzeć przyprawami i pozostawić na 2 godziny.
2. Obsmażyć golonki oraz zrumienić cebulę.
3. Włożyć golonki najlepiej do szbkowara, wlać piwo, szklankę wody, posolić, trochę cukru i gotować.
4. Podawać z musztardą i chrzanem.
Oczekiwanie: 2 godziny
Gotowanie: 1 godzina
Trudność: łatwe
Składniki na 2 porcje
• 2 golonki
• szklanka piwa
• 2 cebule
• przyprawy: sól, pieprz, papryka, cukier, czosnek, liść laurowy,
• ziele angielskie, jałowiec, tymianek
Etapy przygotowania
1. Golonki umyć, naciąć skórę. Natrzeć przyprawami i pozostawić na 2 godziny.
2. Obsmażyć golonki oraz zrumienić cebulę.
3. Włożyć golonki najlepiej do szbkowara, wlać piwo, szklankę wody, posolić, trochę cukru i gotować.
4. Podawać z musztardą i chrzanem.