Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Golonka w piwie
#1
Golonka w piwie

Oczekiwanie: 2 godziny

Gotowanie: 1 godzina

Trudność: łatwe


Składniki na 2 porcje

•  2 golonki
 
•  szklanka piwa
 
•  2 cebule
 
•  przyprawy: sól, pieprz, papryka, cukier, czosnek, liść laurowy,
 
•  ziele angielskie, jałowiec, tymianek
 

Etapy przygotowania

1.  Golonki umyć, naciąć skórę. Natrzeć przyprawami i pozostawić na 2 godziny.
   
2.  Obsmażyć golonki oraz zrumienić cebulę.
   
3.  Włożyć golonki najlepiej do szbkowara, wlać piwo, szklankę wody, posolić, trochę cukru i gotować.
   
4.  Podawać z musztardą i chrzanem.

Odpowiedz
#2
gotujesz na nastepne spotkanie, kurwa zglodnialem...
Odpowiedz
#3
Cytat:gotujesz na nastepne spotkanie, kurwa zglodnialem..
bo jak nie to z liscia ........ a ja myslalem Ex ze juz siem nasyciles wynalazkow po tej Koreiiiii  >:>
[Obrazek: duckavatarbc4.gif]
Odpowiedz
#4
ide na stek zaraz, kurewsko krwisty >:>
Odpowiedz
#5
ja proponuje zamiast to gotować to usmażyć  >:>
Odpowiedz
#6
Gotować czy usmażyć - obojętne! Byle z dużą ilością piwa  >:> >:> >:>
Odpowiedz
#7
w dużej ilosci piwa wychodzi niesmaczna, pozatym piwo traci procenty, lepiej szkalanka do golonki a reszte wypić podczas konsumcji ów mięsiwa Big Grin >:>
Odpowiedz
#8
Z dużą ilością piwa "Z" znaczy że nie tam ścierwo w tym płukać, tylko jak już pachnieć zacznie na stole to zalewać, zalewać, zalewać!!!  >:> >:> >:> 8F 8F 8F
Odpowiedz
#9
Klub Kucharza BajarzaSmile)))))Mniammmmmmmm
Gnyśka
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości