03-31-2008, 09:16 AM
Kartofle kupić.
Umyć – jeśli w sklepie sprzedali brudne.
Włożyć do garnka bez zastrzeżeń gdy są małe, przekroić na pół gdy są duże .
Wtedy chyba już nie są całkowicie w mundurkach albo są w podartych mundurkach.
Ocenić czy nie wystają zanadto z garnka.
Jeśli wystają – ułożyć ponownie lub część z nich odrzucić.
Dla wybrednych – do smaku dodać szczyptę soli.
Na tak przygotowane danie nałożyć przykrywkę.
Uwaga ! Nie gotować na wolnym ogniu bez wody.
Podawać z bardziej wyrafinowaną potrawą do pary lub z dwiema.
Smacznego
redcatm
Umyć – jeśli w sklepie sprzedali brudne.
Włożyć do garnka bez zastrzeżeń gdy są małe, przekroić na pół gdy są duże .
Wtedy chyba już nie są całkowicie w mundurkach albo są w podartych mundurkach.
Ocenić czy nie wystają zanadto z garnka.
Jeśli wystają – ułożyć ponownie lub część z nich odrzucić.
Dla wybrednych – do smaku dodać szczyptę soli.
Na tak przygotowane danie nałożyć przykrywkę.
Uwaga ! Nie gotować na wolnym ogniu bez wody.
Podawać z bardziej wyrafinowaną potrawą do pary lub z dwiema.
Smacznego
redcatm